Kesäaika, talviaika – ihan sama

Opin lapsenlapsilta uusia sanontoja ja ’ihan sama’ –maininnan kuulen, kun joku asia ei välttämättä miellytä, mutta asenne on olkoon sitten. En tiedä olenko tulkinnut oikein, mutta tällä tulkinnalla se kuvaisi hyvin suhtautumistani kesä- ja talviaikarumbaan. Olen kuullut useita toinen toistaan köykäisempiä säästöihin perustuvia tarinoita, tunnin siirrosta eteenpäin ja taaksepäin, mutta kuinka paljon tarpeettomia kustannuksia aiheutamme tällä tuntileikillä?

Oma sisäinen kelloni kiittää lisätunnista talviaikaan siirryttäessä, mutta saman riittävän levon tunteen voisi myös saada nukkumaanmenoaikaani aikaistamalla. Varmaan myös yhtenäinen yöuni saattaisi auttaa asiaa, mutta meille se vain ei ole mahdollista kahden ihmisen katkonaisen yöelämän vuoksi.

Vielä kun kuulin, että Eurooppa vaihtaa viikkoa ennen muita samaan kellonsiirtoleikkiin ryhtyneitä maita, eli muut siirtyvät vasta viikon kuluttua talviaikaan, vaikuttaa tämä toimenpide hölmöläisten leikiltä.  Rakas siippani korostaa, että aikavyöhykkeilläkin on merkitystä puolustaessaan omaa kantaansa.

Miten tulimme toimeen ennen kuin oli Floora? Miten tulimme toimeen ennen kuin oli kesä- ja talviajat? Ihan hyvin, sanoisin. Tämä yksi askel eteenpäin ja toinen taakse -leikittely on mielestäni aivan turhaa. Löysin aiheesta Niko Lipsasen 16.3.2014 blogin: Kesäaika: kootut argumentit puolesta ja vastaan  http://aiheet.domnik.net/ai-2014/03/kesaaika-argumentit . Varsinkin kartta maista, joissa se on käytössä, on poistettu käytöstä, eikä koskaan ole ollutkaan käytössä, oli varsin informatiivinen ja kirjoitelma hyvä kokonaisuudessaan.

Olisin valmis allekirjoittamaan kansalaisaloitteen kesä- ja talviaikasiirtymisen poistamiseksi vaikka heti. Muuten, tänään alkanut talviaika päättyy ja kesäaika 2016 alkaa sunnuntaina 27. maaliskuuta.

Sitä odotellessa, hyvää syksyä meille kaikille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s